Az OTP Egészségpénztárba 2023-ban jelentős, 25 százalékos bővülést mutatnak a befizetések, elérve a 23,5 milliárd forintot. A növekedés hátterében a tagok és munkavállalók aktív részvétele áll, ami különösen fontos a széleskörű egészségügyi szolgáltatások igénybevételében.

Befizetések és tagok növekedése

A tavalyi évre vonatkozó 20,5 milliárd forint egyéni és 3 milliárd forint munkáltatói befizetés lehetővé teszi, hogy az egészségpénztár-tagok 4,1 milliárd forintról rendelkezzenek, és szja-visszatérítés esetén akár 150 ezer forint plusz adóvisszatérítést is kapjanak. A taglétszám 37 ezer új csatlakozóval bővült, amely 19 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Igénybe vett szolgáltatások

A tagok által igénybe vett szolgáltatások értéke 34 százalékkal, meghaladva a 22 milliárd forintot, ami az egészségpénztár szolgáltatásainak magas színvonalát és a tagok elégedettségét tükrözi. A gyógyszerkiadások továbbra is az első helyen állnak, 32 százalékos emelkedéssel, míg a magánegészségügyi szolgáltatások közül a fogászati és nőgyógyászati kezelések voltak a legnépszerűbbek.

Kártyaösszekötés lehetősége

2023 szeptembere óta az OTP Egészségpénztár tagjai élhetnek a kártyaösszekötés lehetőségével, amely egyszerűsíti a fizetési folyamatokat és csökkenti az adminisztrációs terheket. Ez a megoldás jelentősen megkönnyíti a tagok számára az egészségpénztári szolgáltatások igénybevételét, mintegy 3000 vásárlás történt így, összesen mintegy 50 millió forint értékben.

Az OTP Egészségpénztár folyamatos fejlődése és a tagok aktív részvétele bizonyítja, hogy az egészségügyi szolgáltatásokra való előtakarékosság egyre fontosabbá válik a magyar lakosság körében. A pénztár által kínált széleskörű szolgáltatások és a kényelmes fizetési megoldások hozzájárulnak az egészségtudatos életmód és a magasabb életszínvonal eléréséhez.

A cikk forrása: https://iparmagazin.hu/dinamikus-novekedes-az-otp-egeszsegpenztarnal/

További érdekes cikkeket olvashatsz az iparmagazin.hu weboldalon.

By admin