Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy két hét múlva érkezik a 13. havi és a februári nyugdíj, amely a magyar kormány ígéretének teljesülését jelenti. A Facebookon közzétett üzenetében Varga Mihály hangoztatta, hogy a kormány visszaadja azt, amit a baloldal korábban elvett.

A pénzügyminiszter tájékoztatása szerint a költségvetés biztosítja a 13. havi nyugdíjak kifizetéséhez szükséges 520,5 milliárd forintot. Ez összesen 1041 milliárd forintnyi kiadást jelent a nyugdíjak tekintetében. Februárban a nyugdíjasok átlagosan 460 ezer forintot fognak kézhez kapni.

Varga Mihály kiemelte, hogy a kormány 2010-es hatalomra kerülésekor ígéretet tett a nyugdíjak értékének megőrzésére, és ezt az ígéretet be is tartották. Hangsúlyozta, hogy 2010 óta a nyugdíjak összege több mint kétszeresére emelkedett, ami a vásárlóerő 20 százalékos javulását eredményezte.

A miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy a nyugdíjakat tavaly 18,5 százalékkal, idén további 6 százalékkal emelték, amely a nyugdíjasok jólétét szolgálja. Ez a lépés a kormányzati politika folytatása, amely a társadalom idősebb tagjainak anyagi biztonságát és támogatását célozza meg.

A bejelentés kiemelten fontos a nyugdíjas társadalom számára, különösen a jelenlegi gazdasági környezetben, ahol a pénzügyi stabilitás és a megfelelő támogatások rendkívül lényegesek. Az 1041 milliárd forintos összegű nyugdíjkiadás jelentős mértékben hozzájárul a nyugdíjasok életminőségének javításához, és tükrözi a kormány elkötelezettségét a társadalom idősebb generációi felé.

By admin